Foto: Ritva Faxler

Säsongsavslutning

Nu trampar svanarna vidare mot nya mål och det gör vi damer också. Även om säsongen är slut betyder det inte att vi slutar spela golf än, eller hur? Vi har ju förmånen att tillhöra en klubb som har öppet året runt, och på Annandag jul spelas den sista herr- och damtävlingen för säsongen - Boxingday Competition. Inte många golfklubbar som kan stoltsera med det :-)

Avslutningen

Igår var vädret osannolikt ljuvligt för att vara en dag i oktober - soligt, varmt och helt VINDSTILLA! Idag fick vi istället riktigt oktoberväder, med kyla och full storm. Men vad gör man när det är sista dagen för säsongen? Jo, man tar på sig allt man har och går ut och krigar!!!!

Vinnarlaget på denna Irish Rumble blev Pertra Lundkvist Nilsson, Kirana Neckmar, Eva Wetterland och Gunilla Norrman Fritze. På andra plats kom Eva Paulsson, Eva Blomqvist och Britt Larsson.
Vi gratulerar stort!

Vinnare i Ececticen blev Ulla Lundqvist. Susanne Rosenqvist kom tvåa. Och Carina Eneskär kom trea.
Grattis alla tre!

Och den som sänkt sitt hcp mest under 2020 blev Kirana Neckmar med hela -5,3. Bra jobbat!

Foton finns att beskåda i bildgalleriet längst ner på sidan.

Spontangolf onsdagar

Under oktober bokar du en starttid via golf.se eller fråga receptionen så hjälper de till, precis som vanligt. Några av oss kommer att boka en starttid kring kl 10.
Från och med november gäller bollränna, och då spelar vi alla som vill spontangolfa med start kl 10:00. Samling och lottning av bollarna sker kl 09:45. Om november blir som oktober kan vi får många fantastiska golfdagar till.

Med detta tackar damkommittén för 2020 och ser med spänning fram emot 2021 - det kan ju bara bli jättebra!

Resultat Fyra klubbor

I ett härligt höstsommarväder avgjordes Fyra klubbor. Och glada vinnare blev:

I A-klassen (åtta deltagare)
Vann gjorde Grethe Bertilsson följd av Ulla Lindqvist.

I B-klassen (22 deltagare)
Vann gjorde Lena Almström, tvåa blev Ann Ohlin, trea Kirana Neckmar och på fjärde plats kom Britt Larsson.

Säsongen förlängs till mitten av oktober

Damkommittén har beslutat att förlänga säsongen två veckor. Det innebär att vi får två onsdagstävlingar till - den 7 och 14 oktober. Det betyder även att Eclecticen kommer att omfatta nio tävlingar.

Säsongsavslutningen

Som alla förstår kommer vi i dagsläget inte att kunna avsluta säsongen som vi brukar, med en gemensam middag och diverse prisutdelningar och vinlotteri. Vi får helt enkelt återkomma när vi närmar oss oktober och se vad alternativen kan vara just då.
Däremot kommer vi som vanligt att anordna en tävling den dagen, och i år blir det en Irish Rumble.

FLAGGOLFEN

Så var Flaggolf-tävlingen avgjord i en så småningom vacker och solig dag. Det tog ovanligt lång tid innan den första flaggan dök upp på 16:e hålet, nära green. Efter 18 hål hade sex spelare sin flagga kvar och särspel inleddes.

Vinnarna blev till slut:
Ulla Lundqvist
Lena Pettersson
Maria de la Chapelle
Ewa Wetterland
Margret Malm
Annika Wallenborg Schoop

Stort grattis till er!

Alla andra som deltog får själva gå in och registrera era poäng om ni vill, det sker alltså inte automatiskt.

SOLHEIM CUP

Den 4 augusti möttes Bokskogen och Flommen i den tradionsenliga tävlingen Solheim Cup. 16 deltagare från varje klub spelade 3 x 9 hål utan hcp. I år vann Bokskogen och fick tillbaka vandringspriset som vi vann förra året. Den tavlan tar vi tillbaka nästa år! Foto och resultat hittar nu nedan i bildgalleriet.

KM kategori och Klara-slaget

Klubbmästerskapet (KM) kategori spelades av alla damer som ville, mellan år 50 och 79. De som inte ville spelade Klara-slaget, men alla som spelade idag deltog i båda. Roligt!

Segrare i de oiika kategorierna blev:
D50: Annelie Larsén
D60: Susanne Rosenqvist
D70: Ulla Lundqvist

Segrare i Klara-slaget blev:
A-klassen
- Annelie Larsén
- Petra Lundkvist Nilsson
- Ann Szieger
B-klassen
- Susanne Rosenqvist
- Kirana Neckmar
- Ulla Lundqvist

STORT GRATTIS ALLA!

FLAGGOLFEN

Den 19 augusti kör vi - anmäl dig senast måndag den 17 augusti. Se inbjudan nedan.

INGALILL MEMORIAL 5 AUGUSTI

Tävlingen Ingalill Memorial är nu avgjord. 48 damer deltog.
Läs mer på fliken Rosa Pantern under Damtävlingar.

SOLHEIM CUP 4 AUGUSTI

Nu är laget till Solheim Cup på Bokskogen uttaget och vi har fått med oss de bästa Flommen-representanterna så det ser riktigt bra ut. Lycka till nu tjejer, vi håller alla tummar!

NATIONELLA DAMDAGARNA 29-30 JULI

Så var de nationella damdagarna över för i år. I storm och regn genomförde vi dessa dagar så gott vi kunde. Tack alla för att ni tog väl hand om våra gäster! Nästa år hoppas vi kunna visa vår fina bana som den verkligen ser ut. Du som inte var med och spelade kan läsa lite mer om vad som hände dessa dagar här:

Alla är välkomna!

Tänk dock på att följa dessa rekommendationer:

• Håll avstånd till varann i klubbhuset, shopen och restaurangen
  • Flaggstången skall alltid lämnas kvar i hålet, även vid spel på green.
  • Vi kommer tills vidare att tillämpa lägesförbättring i bunkrarna. Vänligen jämna till sanden med fötterna när ni går ur bunkern.
  • Håll avstånd till varann, även ute på banan

Följ denna länk för att läsa om alla rekommendationer som gäller på klubben just nu:
Klubben och Corona

Vi i damkommittén hoppas att ni alla mår bra och sköter om er, så ses vi på banan och hälsar med en armbåge eller ett glatt vinkande!

Kia, Catarina, Christine, Marie, Ritva och Susanne