Alla vinnarna i Champagnegaloppen

Det närmar sig!

Nu börjar det dra ihop sig till säsongsavslutning innan sommarens alla evenemang startar.
Först ut är Midsommardansen
den 19 juni. Den är en singel-, poängbogeytävling.
Sista anmälningsdag: 18 juni kl 12.

Alla ni som känner för en skön start dagen efter midsommarafton tycker jag ska anmäla sig till tävlingen Baksmällan den 22 juni. Det är en greensome poängbogey.
Sista anmälningsdag är: 17 juni kl 16.

Och den absolut sista onsdagstävlingen (och ECLECTIC) är Rakel-slaget den 26 juni. Spelas som slagtävling/slaggolf. Passa på! Sista anmälningsdag: 25 juni kl 12.

Champagnegaloppen 12 juni

I denna trevliga tävling spelade 22 lag i fint och varmt sommarväder, dock rätt så blåsigt. Det udda antalet lag innebar att alla bollar bestod av två tvåmannalag utom sista bllen som innehöll tre - tog en stund att komma in :-) Goa och glada gubbar serverade bubbel och gott tillbehör på tian - fantastiskt mysigt och väldigt uppskattat. Stort tack till er båda!

Vinnare blev: Ann Marie Eberall och Ingalill Gyse
Tvåor: Lena Torssell Könenkamp och Mari Segerberg
Och treor: Eva Paulsson och Lisa Camp

Flaggolfen 3 juni

På grund av HOYA Ladies Open spelades Flaggolftävlingen på en tisdag.
Vann gjorde Grethe Bertilsson, tätt följd av Ann Ohlin och därefter Ritva Faxler. Bra jobbat tjejer!

Silverscoren 29 maj

I onsdags var det åter dags för vandringspristävlingen Silverscoren. Det var VÄLDIGT blåsigt (kan inte nån stänga av fläkten!) och ordföranden Kia lyckades missa att vagnen begav sig ner i diket vid femmans green. Det blev inte så lyckat, med mobil och allt i bagen, så hon bröt tävlingen.

Resten av damerna kämpade på i vinden, och vid sammanställningen visade det sig att Grethe Bertilsson hade vunnit A.klassen och Ann Ohlin tog hem B-klassen. På fjärde plats kom Ritva. Stort grattis!

Klubbmatch mot Ljunghusen 27 maj

I måndags var det så dags för klubbmatch mot Ljunghusen hos dem. Vädergudarna var inte heller idag med på noterna så vi bjöds på både regn och blåst. MEN vi kände oss väldigt välkomna och blev väl omhändertagna.
Ljunghuset vann matchen med 14,5 mot Flommens 9,5. Väl kämpat alla, se bilder i bildspelet nedan.

Shopens tävling hosted by Abacus 26 maj

Söndagen den 26 maj avgjordes tävlingen i rusk, storm och vertikalt regn. Trots detta kämpade 24 lag sig runt runt de 18 hålen - imponerande!
Vinnande lag blev Annelie och Mats Larsén.
På andra plats kom Håkan och Soli Lindberg.
Och på tredje plats kom Marie och Jan
Hallbeck.
Shopen gratulerar alla lag!

Ut i det blå 22 maj

Resan gick i år till Lilla vik på Österlen. Klicka på fliken Damtävlingar i vänsterkanten, följt av fliken Ut i det blå och läs mer. Det blev en jättefin dag! Vi ser fram emot nästa års resa :-)

Skåneserien på Flommen 15 maj

Den 15 maj spelades Skåneserien kategori II på Flommen. Vinnarna kom från Bokskogen, följt av Ljughusen och Tomelilla. Bra jobbat, tjjer. På hål 13 stod dock en svanherre som inte ville flytta på sig, så spelet stannade upp ett tag tills han insåg att det vore bra att flytta på sig.

Gökottegolf med lunch 8 maj

Onsdagen den 5 maj gick den traditionella Gökottegolfen av stapeln. 16 taggade lag trotsade väder/vind och spelade en rolig greensome. Den enda gök vi upplevde var den som serverades på 10:an 😊

Vinnare denna dag blev laget Romberg/Kastensson på 43p, som god tvåa kom laget Lundkvist/Torsell på 41p, tätt följda av laget Wändel/Stenmark på 40p.

Säsongsstarten

Det blev en underbar dag den 3 april.
Tävlingen spelades i torrt väder, men i stark vind. Konstigt att scorerna inte var bättre, med tanke på att varje lag hade fyra försök på varje slag. Vinnarna kom dock in på två över par och lite skämmigt ingick nya ordföranden i det vinnande laget.

Och resultaten blev:
På första plats: Kia Barwén Forsberg, Eva Stenmark, Catrin Lundström och Susanne Rosenqvist.
På andra plats: Catarina Färbom, Eva Paulsson, Lisa Camp och Annette Willhelmsson.
På tredle plats: Eva Jonzon, Maria de la Chapelle, Kerstin Grundén och Pia Linder.

Kvällen fortsatte med härlig middag, prisutdelning och vinlotteri. Men det roligaste var shopens traditionsenliga mannekänguppvisning, till stora applåder. Stort tack restaurangen, för god mat och en finfin kväll. Som nybliven "Eva Paulsson" är jag väldigt glad med min fina kommitté. Tack för bra jobb allihop! Ses på banan.

/Kia Barwén Forsberg

INVIGNING ONSDAG 3 APRIL 2019

Hej alla damer!
Nu är det snart dax att starta säsongen 2019. Det gör vi traditionsenligt med middag, mannekänguppvisning och lotteri. Shopen bjuder på 20% rabatt på kläder och skor denna kväll, så passa på!

Vi startar kvällen kl 18:30 med middag, ett glas vin/öl, kaffe och kaka. Kostnad samma som förra året; endast 250 kr. Anmäl dig på golf.se som vanligt. Gör det nu - förra året blev det helt fullt! OBS. Medlemmar har företräde.

På eftermiddagen arrangerar vi en Texas Scramble-tävling (50 kr) med start 12:30. Anmäl dig till tävlingen på golf.se, vilket innebär att du som vill vara med hela dagen gör två anmälningar där.

Mer information finns i inbjudan längst ner på den här sidan.

Vi i den något nykomponerade damkommittén önskar alla hjärtligt välkomna till en ny, härlig säsong!
// Kia, Marie, Catarina, Petra, Annelie, Ritva och Susanne