Aktuellt

Avgående damer i damkommittén - Eva B, Eva P och Lisa

Avgående damer i damkommittén - Eva B, Eva P och Lisa

SPONTANTGOLF

Nu är säsongen 2018 avklarad, men vi fortsätter med spontantgolf för alla som vill. Kom till klubben senast kl 09:45 så lottar vi bollarna. Under oktober har vi fyra tider bokade från kl 10, därefter gäller bollränna - brukar inte vara några problem :-) Välkomna att spela vidare!

Avslutningen

Onsdagen den 26 september ställde 27 damer upp för en Texas Scramble, följt av lunch och prisutdelning av dagens tävling, Eclecticen och Sommarcupen. Samtidit passade vi på av avtacka tre av våra mest meriterade medlemmar i damkommittén: Ordförande Eva Paulsson, sekreterare Eva Blomqvist och kassör Lisa Liliengren. Vet inte hur vi ska kunna fylla era skor, men vi andra i kommittén ska verkligen försöka hitta en lösning.

Vinnarna i dagens tävling blev: Marie Hallbeck, Ingalill Gyse och Lena Almström
På andra plats kom: Margret Malm, Petra Lundkvist Nilsson och Eva Hörlin
Och treorna blev: Maggan Odeborn, Kerstin Grundén och Eva Blomqvist

Segraren i Eclecticen blev Marie Hallbeck, tätt följt av Eva Blomqvist.

Och slutligen vanns Sommarcupen (efter några walkovers) av Marie Hallbeck och Annelie Larsèn

STORT GRATTIS till alla fina tjejer som kämpat och skrattat under hela säsongen.
Bilder finns i bildspelet längst ner på sidan.
GLÖM INTE SPONTANGOLFEN PÅ ONSDAGAR SOM NU HAR STARTAT.

Vilken golfsäsong vi har haft och man kan knappast tro att vi närmar oss slutet!
Tiden bara rinner iväg men så här är det:

Idag och imorgon 12-13 september spelas ju Grannsämjan med Falsterbo – må bästa lag vinna! Se hur det gick på fliken Grannsämjan under titeln Damtävlingar.

På måndag den 17 september är vi inbjudna till Ljunghusen på Utbytesgolf – glöm inte anmäla er senast kl 12:00 på fredag den 14:e.

På onsdag den 19/9 spelar vi Septemberslaget och då har du alltså sista chansen att förbättre din Eclectic. Just nu leder Marie, före Eva B och Ingalill med ett slag! Efter dessa är det också väldigt tätt, så allt kan hända sista omgången – spännande så det förslår!

Sista onsdagen, som är den 26:e september, spelar vi lagtävlingen Texas Scramble, se anslag på klubben eller inbjudan längre ner på den här sidan. Lunch och prisutdelning efter spelet. Och till er som inte spelar, kom gärna ner och käka lunch och var med i gemenskapen.

Solheim Cup

Årets Solheim Cup spelades på Bokskogens Kungsbana.
14 damer från varje lag började med fyrboll och foursome och därefter intogs lunch.
Efter förmiddagens spel var Bokskogen 2 upp. På eftermiddagen spelades 9 hål singel
och efter avslutade matcher stod Bokskogen som segrare med 17,5 mot Flommens 10,5.
Vi gratulerar Bokskogen och önskar dem välkomna till Flommen nästa år.

FYRA KLUBBOR

Vad gör vi egentligen med alla våra klubbor som vi släpar runt på? Dagens tävling Fyra klubbor visade att man kan utföra storverk med bara tre klubbor och en putter. Det visadde Lena Tibell (t h i bild) som vann på 67 (!) slag. IMPONERANDE! I sitt tacktal beskrev Lena att hon normalt står och velar mellan olika klubbor, men idag fanns det bara en att välja på vid varje slag och det blev en framgångsformel. Marie Hallbäck kom på andra plats i A-klassen och Grethe Bertilsson kom trea. Grattis på er alla!

I B-klassen segrade Kerstin Grundén på 74 slag (t v i bild) och i sitt tacktal tackade hon framförallt läkaren, som nyligen gav henne en ny axel. På andra plats kom Britt Marie Amann från Djurholms golfklubb (trevligt!) och trea blev Ritva Faxler. Grattis till er också!

ONSDAGSGOLFEN

Idag, onsdagen den 15 augusti startade höstens onsdagsgolf med Augustislaget. Endast 14 damar ställde upp och segrade i A-klassen gjorde Eva Blomqvist på 70 slag och i B-klassen Maria de la Chapell på 73 slag, GRATTIS!

Glöm inte att anmäla till nästa onsdag då det är dags för Fyra klubbor.

UTBYTESGOLF MED VÅRA GRANNAR

Det var blåsigt och ovanligt kyligt då Flommen bjöd in damerna från Falsterbo och Ljunghusen till utbytestävling. Under dagen blev det dock varmare och de med långbyxor kände nog att morgonens val varit fel. Dessutom hade det regnat en del de senaste dagarna och plötsligt var det trögt att putta långt och "rullen" på fairway var som bortblåst (!). Vi hade i alla fall väldigt trevligt i bollarna som till mesta del bestod av deltagare från alla tre klubbarna.

När allt var sagt och gjort blev resultatet följande:

Vinnarna i A-klassen
Etta: Ann Marie Ebervall (Flommen)
Tvåa: Marianne Strand (Falsterbo)
Trea: Mise Grantoft (Ljunghusen)

Vinnarna i B-klassen
Carin Annemark (Falsterbo)
Ingrid Wickström (Ljunghusen)
Jenny Strömberg (Falsterbo)

STORT grattis till alla som deltog. Vi ses på Ljunghusen GK den 17 september!

SOLHEIM CUP PÅ BOKSKOGEN FLYTTAD

Onsdagen den 1 augusti skulle vi ha spelat Solheim Cup Bokskogen. På grund av värmen (kan bli uppemot 30 grader på Bokskogen på onsdag) beslöt klubbarna att flytta tävlingen till torsdagen den 6 september. Ny anmälningslista finns nu på anslagstavlan. Eftersom tävlingen är en Open-tävling som spelas scratch, behöver vi många med bra handicap. Så kom igen, och låt oss ge dem en match!

Onsdagen den 8 augusti har vi Skåneserien I på Flommen.
Måndagen den 13 augusti har vi bjudit in Ljunghusens och Falsterbos damer till Utbytesgolf. Anmäl dig som vanligt på Golf.se senast den 10 augusti.
Se inbjudan längre ner på sidan.

Lite senare i augusti spelas bland annat tävlingen Fyra klubbor och sedan rullar det på till avslutningen den 26 september.

KM OCH NATIONELLA DAMDAGAR

Måndag den 23 juli spelades KM Kategori i fem kategorier, dock fanns ingen deltagare i D22-kategorin. Det var som vanligt denna sommar ett strålande väder och vi gratulerar de glada vinnarna:
D40: Christina Elmér
D50: Karin Melander
D60: Eva Blomqvist
D70: Eva Ståhlberg

Den 25 och 26 juli  spelades våra Nationella Damdagar med singeltävlingen på onsdagen och foursome på torsdagen. Det kom många damer från andra klubbar så alla bollar blev blandade från olika håll. Totalt deltog damer från 12 olika golfklubbar, underbart! Vinnarna blev:
Singel A-klassen: Ann Marie Ebervall (Flommen)
Singel B-klassen: Ewa Öberg (Bokskogen)
Foursome A-klassen: Ann Marie Ebervall och Annika Wallenborg Schoop (Flommen)
Foursome B-klassen: Cecilia Thorsson (S:t Arild) och Gunilla Wembe (Flommen)

Bilder på alla vinnarna finns i bildspelet nedan.

ROSA PANTERN

Det kunde inte ha varit bättre - vilket väder, vilken härlig samling rosa damer, vilket prisbord!

I år erfor vi dock några nya inslag vi inte träffat på förr...

En fågelintresserad dam spatserade förbi hål fyra och PLOCKADE UPP den rosa boll hon passerade och tog den med sig. En i det drabbade laget sprang efter henne och fick slutligen tillbaka bollen. ""Sorry" sa damen.

Närmast pinn på 17:e missförstods att det bara gällde den rosa bollen och någon skrev av misstag upp sin vita boll. Då ingen med rosa boll kom närmare, kunde ingen vinnare utses i denna tävling då ingen mer skrev upp sig.

Något lag gick ut i en av dammarna för att fiska upp sin rosa boll, vilket också är emot reglerna. Vem det var fick vi aldrig veta, men till nästa år ska detta noggrannt beskrivas i reglerna och informeras om innan start, så ingen av misstag gör fel och råkar diskvalifiseras.

Vanligen har vi 14 priset till de som lyckas komma in med den rosa bollen. I år var det FEMTON lag som lyckades med den bedriften, varför tävlingskommittén beslöt att alla femton fick pris.

Det vinnande laget vann på imponerande 48 poäng! Det var laget från Tegelberga - Stort grattis!
Tvåorna kom från Falsterbo och treorna från Flommen!

Vinnarna i Andra chanser kom från Ljunghusen/Söderslätt på 31 poäng. Grattis till er också!

Vi hoppas att alla hade en härlig dag och njöt av våra fina, vackra, fågelungstäta bana.

JULISLAGET

Överlägsen segrare i Julislaget blev Ingalill Gyse med fantastiska 66 slag!!
Stort GRATTIS INGALILL!!!
I A-klassen segrade Eva B på 72 slag före Eva W och Grethe, båda 73 slag och i B-klassen vann givetvis Ingalill på sina 66 slag före Lena Pettersson med 70 slag.

CHAMPAGNEGALOPPEN

Ännu en fantastisk golfdag, vi fick till och med lite regn, när Champagnegaloppen spelades.
Efter nio hål serverade Göran och Lars snittar och champagne, vilket uppskattades mycket av de deltagande damerna.
Vann gjorde Grethe och Ulla på 43, en poäng före Lisa C och Marie S, på tredje plats kom Eva W och Eivor.
GRATTIS till alla pristagarna.

FLAGGOLFEN

På själva Svenska flaggans dag den 6 juni avlöpte Flagggolf-tävlingen i strålande sol. Banan var stenhård och bollarna rullade längre och snabbare än vi tidigare upplevt. Greenerna var kvicka åt alla håll och det var inte helt enkelt att få ner flaggan i marken när slagen tog slut.

Vann gjorde Måns Björklund, som efter 18 hål fortfarande hade fyra slag kvar. På första tee väntade Annelie Larsén och Richard Persson båda med två slag kvar. Efter att Måns gått i vattnet på hål 1, lyckades han komma närmast pin och fick första pris. GRATTIS! 

UT-I-DET-BLÅ GICK TILL ARASLÖV

Strax norr om Kristianstad landade bussen med 33 förväntansfulla damer. Vi möttes av ett strålande väder och det visade sig att vi delade banan med damerna från Laholm, som också hade en överraskningsresa hit.

Vi spelade den fina Södra banan, med upphöjda greener som jobbade emot oss när vi puttade. Väldigt tröga uppför, och andra var jättesnabba nerför. Besvärligt!

De som klarade utmaningenarna bäst blev:

Ettorna Angelica Söderberg, Susanne Rosenqvist och Camilla Månsson
Tvåorna Lena Almström, Agneta Kronkvist och Eva Lindulf
Treorna Eva Blomqvist, Eva Hörlin och Soli Lindberg.

STORT GRATTIS TILL ER!

SKÖNA MAJ

Tävlingen Sköna maj levde verkligen upp till sitt namn. 26 spelglada damer ställde upp i full sol och nästan ingen vind. Oavsett resultat var alla lika nöjda!

I A-klassen vann Marie Hallbeck, följd av Grete Bertilsson och Ann Marie Ebervall.
I B-klassen vann Cilla Wändel, följd av Ewa Rubin och Ingalill Gyse.
Vi gratulerar er alla!

MATCH MOT FALSTERBOS DAMER

Vilken härlig dag vi fick när vår årliga match mot Falsterbos damer spelades hos oss på Flommen den 9 maj. Fin samvaro som vanligt, många glada skratt hördes på vår soliga terrass efter en underbar golfdag! 

Falsterbo lyckades behålla vandringspriset och vann med 9-6.
Vi säger GRATTIS och återkommer nästa år med nya tag.

ABACUS-tävlingen

Flommen visade sin absolut bästa sida när damernas ABACUS-tävling spelades, strålande sol och nästan vindstilla.
I A-klassen segrade Grethe Bertilsson och Camilla Ahlborg och i B-klassen Pia Linder och Eva Lönn, stort GRATTIS till segrarna.
Stort TACK till ABACUS för otroligt generösa priser.

Bilder från prisutdelningen längst ner på sidan.

 

GÖKOTTEGOLF MED LUNCH

Onsdagen den 2 maj är det dags för Gökottegolfen, se inbjudan längst ner på sidan.

 

Fantastisk start på säsongen 2018

Onsdagen den 11 april startade, som traditionen bjuder, med lagtävlingen Texas Scramble, följt av vårmiddag och mannekänguppvisning. Maximal uppslutning och samma härliga stämning som vi nu har vant oss vid.

RESULTAT i LAGTÄVLINGEN BLEV:

Ettor: Ahnja Jeppsson, Britt Larsson, Lotta Hallenheim och Petra Lundkvist Nilsson
Tvåor: Annette Wilhelmsson, Gunilla Antin, Lena Almström och Ritva Faxler
Treor: Anneli Wikström, Catarina Färbom, Cilla Wändel och Margret Malm

Vi gratulerar!

Kvällens middag bjöd på fisksoppa, följt av modevisning med otroligt snygga mannekänger.
Njut av bildspelet nedan. Vilken start på säsongen!

 

22 april går ABACUS-tävlingen av stapeln. Anmälan via Golf.se senast torsdag den 19 april.

Notera att vi i år inte har vårouvertyr och höstsonat, och att Eclectic har fått en egen flik, där du kan följa hur det går för alla deltagarna. Du hittar hela schemat på fliken Tävlingsprogram.

Väl mött önskar
/Damkommittén

VÅRA PARTNERS