Ut i det blå

Ut i det blå gick i år till Lilla vik på Österlen. Trots att vi bara var 26 damer valde damkommittén att genomföra resan genom att "trolla med knäna". Det blev väldigt spännande och dramatiskt.

Dimman låg tät över banan när vi gick ut och tätnade dessutom allteftersom tiden gick. Ibland kunde vi inte ens se vart vi var på väg. Var ligger greenen??? Är fairway till höger eller vänster om 150-pinnen?

Vi hörde bruset från Hanöbukten alldeles intill oss, men såg inget alls. Man såg inte heller laget framför sig och ett lag såg en boll komma farande förbi  sig - puh, det kunde gått illa.

Men så lättade dimman och vi fick uppleva en underbar dag på en jättefin bana. I strålande sol och lite vind tog vi oss mot den väntande lunchen. Vi som hade valt kjol/shorts var väldigt glada, till skillnad från de som spelade i svarta långbyxor, haha.

Med på resan i år var flera som aldrig tidigare varit med, för att de trodde att de var för dåliga. Men vi spelar ju i lag, och alla gör sitt. De som har lägst hcp spelar inte alltid bäst, visade det sig idag. Hoppas verkligen att flera vågar hänga på nästa år - DET ÄR JU SÅ ROLIGT!

Vi spelade en Irish rumble. I varje lag ingår tre spelare. De första sex hålen noteras bara det bästa resultatet (poängbogey), på nästa sex noteras de två bästa resultaten och på de sista sex noteras allas resultat. Men eftersom vi fick en sen avbokning saknades en spelare. Därför beslöt vi att använda en "joker" i lag ett. Jokern lottades bland övriga deltagare och det blev busschauffören som fick dra. Det blev en kul twist!

Mellan de tre vinnande lagen skillde det bara ETT poäng:
Vinnare blev Petra Lundqvist, Maria de la Chapelle och Ann Ohlin på 61 poäng.
Tvåor kom Ulla Lundqvist, Annelie Larsén och Elisabeth Clerselius på 60 poäng.
Och treor blev Susanne Rosenqvist, Kerstin Grundén och Ewa Aulin på 59 poäng.

Damkommittén gratulerar ALLA deltagande damer - VILKEN DAG VI FICK! Bilder finns i galleriet nedan.
Ses nästa år!

 

VÅRA PARTNERS