Flommen Blå

Nu har Flommen Blå spelats för fjärde året i rad (2019).

Tävlingens syfte är att generera ett överskott som skänks till forskningen om prostatacancer.

Flommen Blå är en partävling i formen bästboll poängbogey.
Varje lag får en blå boll och målet är att spela bollen på alla 18 hålen och ha den i behåll när ronden är slut. För de lag som förlorar den blå bollen under spelets gång finns "andra chansen", en inbyggd tävling.

Golftävlingen spelades den 12 juni på Flommens Golfklubb i Falsterbo under utomordentliga förhållanden, strålande sol och 22 grader. I år deltog 36 lag med totalt 72 spelare.

De två första åren samlade vi in 10 000 kronor per år, 2018 blev det 12 000 kronor  till Prostatacancerfonden, och i år lyckades vi få in hela 13 000 kronor, vilket är glädjande. Vår ambition är att Flommen Blå ska bli ett bestående inslag i klubbens tävlingsprogram. Tävlingen är också införd i Skånes Golfförbunds tävlingskalender, för att kunna attrahera spelare från andra klubbar.

Läs mer på Prostatacancerförbundets sida

Stort grattis till vinnarlaget Anders Wilhelmsson & Thomas Grundén, Flommens Golfklubb som vann Flommen Blå - ett slag för prostatacancerforskningen- med fantastiska 54 poäng.

På andra plats kom, Tommy Odeborn & Sten "Figge" Andersson, Flommens Golfklubb.

Tommy Odeborn & Sten "Figge" Andersson

På tredje plats kom, Jan-Christer Nilsson, Trelleborgs Golfklubb & Lars Arnoldsson, Bedinge Golfklubb.

Jan-Christer Nilsson och Lars Arnoldsson

På fjärde plats kom, Peter Lütz, Flommens Golfklubb & Bertil Olson, Ljunghusens golfklubb.

Peter Lütz och Bertil Olson

På femte plats kom, Hans Hörlin & Håkan Lindberg, Flommens Golfklubb.

Hans Hörlin och Håkan Lindberg (Martin - till höger - vill också vara med på bild)

Ett stort tack till alla våra sponsorer för deras generösa bidrag till vårt prisbord.

Bokskogens GK, BÅNGSBRO STRIP STEEL, Restaurang Flommen, JANING, Ljunghusens GK, Petter Bengtsson Golf, Titleist, VEAB, Flommens GK, Atrium & Ljungberg.

Kommittén: Leif, Bengt, Sven, Christer, Martin och Sture