Tävlingsaktuellt 2015

 

 

Boxingday competion - 2015-12-26

Julens Boxingday Competion blev en blöt historia. Regn hela natten och dagen samt en havsvattennivå på +50 cm gjorde att inte så många lockades till att spela året annandagsgolf. Vi blev närmare bestämt endast tre tappra spelare som tyckte att lite julmotion behövdes - oavsett väderlek.

Det var Stig Brand, Mats Anstrin och Ann-Charlotte Malmros som kämpade på. Det gick relativt bra för oss alla tre - trots att alla vattenpölar på fairways fångade och stoppade våra bollar lite väl för ofta.

Eftersom vi var så få spelare blev det inget spel om vandringspriset, Glöggkannan. Vi får hoppas på bättre förhållanden nästa jul istället.

Ett GOTT NYTT ÅR önskar Tävlingskommittén. Välkomna till ett nytt tävlingsår 2016.

Matchtävlingar 2015

Grattis till vinnarna i årets matchtävlingar:

Flommen Match Play Trophy - Inge Göransson
Flommen Foursome Match - Annette och Anders Wilhelmsson
KM Match - Jakob Streijffert

 

Årets golfare 2015 - slutresultat

Bilden är tagen när Jacob vann KM Herr i sommar

Bilden är tagen när Jacob vann KM Herr i sommar

 

Grattis Jacob Streijffert till titeln Årets golfare - du har varit flitig och duktig hela 2015. Det är andra gången du vinner denna titel, första gången var 2013 - det blir säkert fler ....

 

Läs om vinnare av titeln Årets Golfare under tidigare år  >>>

 

Flitiga har många andra Flommare också har varit...se listan över alla flitiga Flommare i nedanstående pdf:

Gåsagolfen - 2015-10-24

Grattis till Alf Svännel, Peter Jansson, Ralph Gyse, Mats Larsén, TL Richard Larsson, Chi Tu Le

Grattis till Alf Svännel, Peter Jansson, Ralph Gyse, Mats Larsén, TL Richard Larsson, Chi Tu Le

Vinnare i en av årets sista tävlingar, i ett härligt höstväder:

42 p  Mats Larsén
38 p  Chi Tu Le
37 p  Ralph Gyse
37 p  Peter Jansson
37 p  Alf Svännel

Grattis till er alla.

TK tackar för i år och hoppas vi ses på Juldagen och i Boxing Day Competion.

ETH - EXAKT TÄVLINGSHANDICAP – införs 2016

Nytt för 2016 är att Tävlingskommittén inför krav på EGA Exakt Tävlingshandicap (ETH) i klubbtävlingar som spelas med handicap.

Tävlande måste ha ett ETH för att komma med i resultatlistor ur GIT och därmed ha möjlighet att ta del av prisbordet. I par- och lagtävlingar krävs att alla i laget har ETH. Alla tävlande, oavsett ETH eller ej, är givetvis välkomna att delta i hcp-klubbtävlingar, dock kommer man inte med i resultatlistan.

Vid varje årsskifte, i samband med årsrevision i GIT, får alla spelare automatiskt en handicapstatus, antingen ETH (Exakt Tävlings Handicap) eller endast EH (Exakt Handicap).

För att erhålla ETH vid årsskiftet 2015/2016 krävs att en spelare under föregående år (2015) har minst 4 registrerade handicap-ronder. Om man inte lyckats med detta - kan spelaren snabbt erhålla ETH genom att registrera 3 ronder under innevarande år (2016). Det går det med sällskapsrond eller tävlingsrond (singelspel) samt även en 9-håls rond.

Om du ännu inte under 2015 nått upp till 4 registrerade ronder så passa på att under årets sista månader registrera det saknade antalet ronder. Alternativt starta våren 2016 med att snabbt registrera 3 ronder för att kunna delta i klubbtävlingar. Har du frågor om kan kansliet hjälpa dig.

Hur vet du om du har ETH eller enbart EH?

  • Gå in på golf.se och logga in på Min Golf. På startsidan framgår din handicapstatus, ETH eller endast EH.

ETH infördes redan 2013 av Svenska Golfförbundet i GIT. SGF rekommenderar golfklubbar att ställa detta som krav i sina klubbtävlingar.

 

KM-Dam - 2015-10-04

Christina Elmér och Andrea Lindal

Christina Elmér och Andrea Lindal

Idag spelades ett uppskjutet KM-Dam. Dagen började i dimma och sikten var kortare än en Elmér-drive, men det hindrade inte Christina Elmér och Andrea Lindal (den tredje spelaren tvingades lämna återbud p g a sjukdom) för att ge sig ut i "ärtsoppan". Hela spelet pågick sedan i tung blöta.

Christina Elmér fick 85 slag och vann sitt 17:e KM, första gången Christina vann var 1992. På den tiden var deltagarantalet alltid stort och KM spelades under festliga former.
Andrea var nog den yngsta KM-deltagaren, åtminstone i moderna tider, hon kämpade på och fick ihop 109 slag. Det var första gången Andrea spelade Championship cource, men Andreas namn kommer att stå på damernas KM-pokal om några år spådde Christina.

Grattis Christina.

Funktionärsgolf - 2015-09-27

Singeltävlingen:
36 p  Mats Bjerre
35 p  Eva Paulsson
34 p  Thomas Kihlström

Lagtävlingen:
101 p  Blandade laget (Ban-, Medlemskommittén samt Funktionär)
  93 p  Damkommittén
  92 p  Tävlingskommittén
  87 p  Oldboygskommittén
79,5 p Junior- och Elitkommittén

Åke Svenssons vpr med Golfeen Kaya Palazzo Cup - 2015-09-20

Dagens tävling spelades i skiftande väderlek där nog inte någon klarade sig från regnet.

Inte desto mindre spelades det bra golf på många håll, speciellt väl spelade Anders Niléhn och Katarina Saldeen-Niléhn som vann på fantastiska 62 slag. Med detta resultat vann dom både vandringspriset och det fina sponsorpriset från Golfeen som var en resa med 7 nätters all inclusive till Kaya Palazzo Hotel i Belek.

Goda tvåor kom Marianne Strand och Marie Fagerberg på 66 slag.

Efter dessa var det mycket jämnare, det skilde bara 2 slag mellan tredje och tionde plats.

Falsterbo Special - 2015-08-30

Vinnare Falsterbo Special 2015

Vinnare Falsterbo Special 2015

Falsterbo Special spelades idag till minne av tävlingens sponsor Hans Fredin som hastigt lämnat oss förra veckan. Hans kom med idén till tävlingen år 2010 då han intresserade tävlingskommittén för den enkla golfen där ett fåtal klubbor i bagen (4 st) blir en taktisk utmaning, samt att man kansek hittar nya egenskaper hos sig själv som golfare. Tävlingen spelades som vanligt med mycket diskussion kring vad respektive spelare tagit med sig för klubbor i bagen.

Prisutdelningen - hölls av Hans familj, sönerna Thomas, Anders och Martin samt hustrun Kristina – blev en stund där vi tillsammans mindes Hans. Familjen berättade historier om denne mjuke trevlige man som så många på klubben kanske inte kände till. Familjen Fredin hade försett prisbordet med fina priser som Hans själv införskaffat: en kanna av keramikern Marianne Nordström samt en fågelfototavla av P-G Bendz. Tack för denna varma stund, familjen Fredin.

Dagens vinnare blev:
43 p  Mats Larsén som får inskription i tävlingens vandringspris donerat av Hans Fredin.
38 p  Annelie Larsén
37 p  Lars Ulfward
36 p  Peter Herslow
35 p  Eva-Maria Ovin

Bästa bruttoresultat hade Mats Larsén på 72 slag och närmast pin vanns av Magnus Lagerwall på 1,96 m på sjunde hålet.

Grattis till alla vinnarna.

KM-helgen - 2015-08-09--08

Jan Rosengren (Knatte Pojk), Maja Strandberg (Knatte Flick), Ola Bjerstedt (KM35), Michaela Lindal (Flickor), Tommy Eriksson (H45), Jakob Streijffert (KM-Herr och Pojk), Sture Carlbom (H65), Kerstin Romberg (D60), Ulf Pålsson (H55), Eva Ståhlberg (D70), Ralph Gyse (H75)

Jan Rosengren (Knatte Pojk), Maja Strandberg (Knatte Flick), Ola Bjerstedt (KM35), Michaela Lindal (Flickor), Tommy Eriksson (H45), Jakob Streijffert (KM-Herr och Pojk), Sture Carlbom (H65), Kerstin Romberg (D60), Ulf Pålsson (H55), Eva Ståhlberg (D70), Ralph Gyse (H75)

Under två dagar har 12 olika kategorier spelat Klubbmästerskap. Helgen började i moll och slutade i dur, åtminstone vad gäller vädret. Från åska och vind till en solig sommardag spelade 57 person om dessa kategorier. Blåsten gjorde det till en tuff rond 2 för de som startade sent.

Antalet damer var kanske inte så högt som man hade kunnat önska. Dock var det trevligt att notera 5 damer i D70-klassen som spelade för andra året.

En duktig Jakob Streijffert stoltserar med det 80-åriga vandringspriset för KM-Herr

En duktig Jakob Streijffert stoltserar med det 80-åriga vandringspriset för KM-Herr

22 herrar spelade 54 hål och kämpade om Flommens KM-pris, vilket precis som klubben firar 80 år i år. Jakobs bedrift var fantasisk, han ledde från rond 1 till rond 3. Han gjorde ett fint resultat på 69+73+73=215 slag. Det var första gången som Jakob vann KM-herr - men säkerligen inte den sista, han kan kanske med tiden tangera de 7 segrar som Karl-Gustav Drotz och Ola Bjerstedt har vardera.

Med lördagens bedrift 69+73=142 slag vann även Jakob KM-kategorin Pojk.

Efter Jakob följde Ola Bjerstedt på 75+73+76=224 som under alla ronderna tampades med Simon Malmbergs likande ronder 74+74+76=224 ... så Ola var inte långt borta från att få en 8:e inteckning i KM-Herr.

Se hela resultatlistan här ovan (finns ej på golf.se).

Svenska Hickorymästerskapen - 1-2 augusti 2015

SM-guld-vinnarna Christina Elmér och Magnus Sunesson

SM-guld-vinnarna Christina Elmér och Magnus Sunesson

Läs mer på nyhetssidan - Dag 1 >>>

Läs mer på nyhetssidan - Finaldagen >>>

Läs mer om tävlingen på dess egna hemsida >>>

Äkta Makar sponsored by Landgren - 2015-07-25

Alla pristagarna från dagens Äkta Makar-tävling tillsammans med sponsorn Nicklas Björklund

Alla pristagarna från dagens Äkta Makar-tävling tillsammans med sponsorn Nicklas Björklund

Wiveka Samuelsson, Peter Landgren

Wiveka Samuelsson, Peter Landgren

Morgonen startade med mycket dyster väderprognos – regn och åska. För säkerhets skull kortades tävlingen ner till 14 hål (hål 1-11 + 16-18) – för att ev undvika åskavbrott med spelare som kunde befinna sig ända borta på 14:e hålet. Lite snopet så slutade dagen i ett underbart sommarväder igen – tja, som det kan bli.

Dagens glada sponsor var fastighetsmäklaren Landgren, vilka representerades av Peter Landgren, Wiveka Samuelsson och Nicklas Björklund. De for runt som ett ”jehu” på banan och delade ut godis, dryck samt glada skratt och goda råd. De bjöd på fika i kiosken och gjort allt för att hålla humöret uppe på de bollar som vandrade i regn och rusk.

Ett gediget prisbord väntade på de tävlande när de kom in. Mousserande vin, övernattningar på Malmo Live Clarion hotel, Le Creuset-saker samt kokböcker.

Årets bästa Äkta Makar blev Louise och Bengt Malmgren från Sala-Heby GK på 32 p. På andra och tredje plats kom Ulla och Stefan Schlyter samt Lena och Tommy Pettersson på 30 respektive 29 p.

Närmast pin på 7:an vanns av Lars Persson med 5,99 m.

Vi tackar våra generösa sponsorer samt gratulerar vinnarna.

KM-foursome - 2015-07-21

P g a få litet antal anmälningar skjuts denna tävling upp till en helg under hösten istället.

Gunnar Stalins Minne - 2015-07-18

Rickard Ekesbo, Georg Kittel, Jan Olsen, May Bugge

Rickard Ekesbo, Georg Kittel, Jan Olsen, May Bugge

Finaldagen på Flommenveckan blev härlig - det tyckte 196 spelare som gick runt vår härliga bana och njöt av trevligt sällskap och spelade en mixed greensome. Tävlingen avslutades med den traditionella prisutdelningen där Georg Kittel berättade Gunnar Stalin - Mr Flommen - och bakgrunden till tävlingen. Terassen var fylld av dagens spelare som ville njuta en stund i solen och kanske få ett pris från det fyllda prisbordet.

Vinnare av tävlingen på 46 poäng blev Rickard Ekesbo och Josefin Ekesbo. Richard höll ett trevligt tacktal och berömde klubb, bana och tackade banarbetarna. Gunnar Stalins pokal delades ut till Jan Olsen och May Bugge som också hade 46 p, Jan och May spelade Gunnar Stalins Minne för tredje gången. Därefter kom några skickliga par som hade 44 p: Kerstin och Thomas Grundén samt Annette och Anders Wilhelmsson. Läs om alla de andra vinnarna >>>

Hesters driver med ICA-slaget - 2015-07-17

Idag besökte en annan trevlig och generös sponsor klubben - det var ICA-Jonas Rosberg från ICA-Supermarket Skanör. Han hade med sig 10 fantastiskt fina matborgar vilka mottogs med glädje av dagens vinnare.
Tusen tack Jonas.

Ett stort grattis till dagens vinnare som bl a var:

67 slag  Eva-Maria Ovin
70 slag  Ralph Gyse
70 slag  Ingemar Sernbo
70 slag  Kerstin Romberg
71 slag  Åsa Hjort
72 slag  Per Hernérius
fler resultat, se >>>

Vandringspriset Hesters Driver vanns av Eva-Maria Ovin på ett fantastiskt resultat på 67 slag.
Detta vandringspris instiftades 1948 av William Hester (1890-1961). Hester var en av de första golfinstruktörerna i Sverige och blev en legend på Näset där han verkade i nästan 50 år: 1912-1947 som pro på Falsterbo GK och från 40-talet löst knuten till Flommens GK som instruktör. Många av Flommens äldsta medlemmar har lärt sig golfens grunder av Hester, inte minst från tiden då han var ”storpappa” åt alla caddies inne på Falsterbo GK. William Hester verkade också som bankonstruktör och var mannen bakom en av Sveriges första golfbanor, den lilla seasidebanan i Viken (Helsingborgs GK) från 1924.
Läs om vinnarna genom åren >>>

Erik Olssons Fastighetscup - 2015-07-16

Dagens vinnare = ALLA.
Ja, så blev det idag – alla som deltog i Erik Olssons Fastighetscup gick hem mycket rikare, både världsligt och själslig. Den generöse och glada sponsorn bestående av Anders Thulin och Annika Moritz gav alla spelare bollar, peggar, vattenflaskor, cykelsadelskydd, goda råd samt ett prisbord bestående av presentkort …. detta var den världsliga vinsten. Den själsliga vinsten fick vi av att få vandra på vår härliga golfbana i ett fantastiskt sommarväder tillsammans med trevliga bollkompisar. Stort grattis till oss alla.

Dock fanns det några som var lite världsligare vinnare än andra, exempel på dessa är:
44 p  Erik Salander och Mikael Jensen, LjGK
44 p  Pia Saldeen och Justus Saldeen-Olofsson
43 p  Lena och Tommy Pettersson
42 p  Jessica och Fredrik Melin
42 p  Eva-Maria Ovin och Jörgen Ovin
42 p  Henrik Sundberg och Peter Sundberg
41 p  Sofia Lundell och Fredrik Thiis

Cancerslaget - 2015-07-14

För att fortsätta referera vädret under Flommenveckan så var tisdagen en dag närmare högsommarväder. Sommaren är verkligen här. Banan är torr, vacker och härlig.

I dagens tävling deltog 176 tävlande, vilket är nytt rekord (räknat sedan år 2004). Denna stora uppslutning gav lite över 35.000 kr till Cancerfonden, ett stort tack till alla som bidrog till detta.
Prisbordet var delvis hämtat från lokala affärer som Falsterbotofflan, Janes Blomsterbutik samt Fiskhuset men även från Flommens egna shop.

Den fantastiska golfdagen gav fantastiskt fina resultat. Följande vinnare vandrade hem med priser:

54,2 slag  lag Hans Månsson med Patrik Viktorsson, Johan Larsson, Björn Persson. Observera att det var samme Hans Månsson som vann gårdagens Rit-Ola vpr! Wow, stort grattis.

55,6 slag  lag Eric Silfverschiöld, Nils Cato, Tim Björklund, Marcus Månsson. Ett prestationsinriktatat juniorlag med god laganda.

55,8 slag  lag Ahnja Jeppsson, Martin Jeppsson, Mari Friberg, Peter Jeppsson. En familjeprestation med högt fighterläge och glatt humör.

56,0 slag  lag Rasmus Lundqvist, Maja Strandberg, Johan Lundqvist, Magnus Strandberg. I detta laget fanns söndagens vinnare av NEA Bogeypokal, Rasmus och Johan Lundqvist, fortfarande vinnarsugna.

56,5 slag  lag Lars Andersson

56,7 slag  lag Lars Palmgren

56,8 slag  lag Ulf Pettersson

57,6 slag  lag Lena Hedin

Putttävlingen vanns av lag Lars Bäckström.

Eagletävlingen vanns efter lottdragning av lag Viktoria Bergman. Eagles gjordes av 7 lag.

Birdiepriset vanns av lag Ahnja Jeppsson. Med i lottdragningen av birdiepriset var lag som gjort allt mellan 5 och 13 birdies, vilket var 15 lag.

Rit-Olas vandringspris - 2015-07-13

Dagens tävling, RitOlas vandringspris, vanns av Hans Månsson på fina 136 netto.
Tävlingen instiftades 1947 och är en 36 håls slagtävling. Vandringspriset, som är ständigt vandrande, skänktes av Rit-Ola, Jan-Erik Garland. På andra plats kom Sylvester Bizzaro från Köpenhamns GK. Tredje platsen lade Victor Winter Larsen-Saldeen beslag på.
 
Totalt kom 30 personer till start. Dagens priser, till de fem första, var skänkta av Sports Backup/Bushnell.

Det delades även ut ett specialpris idag, då Anders Bergman gjorde HIO på 14:de hålet. 

Flommen Memorial - 2015-07-12

Nils-Arvid Andersson och Kerstin Romberg samt vinnarna: Göran Paulsson, Annette Wilhelmsson, Eva Paulsson, Anders Wilhelmsson, Stefan Ebervall, Rasmus Lundqvist, Ann Marie Evervall, Anders och Christina Löfgren, Johan Lundqvist, Jonas Andersson och Olle Lindén

Nils-Arvid Andersson och Kerstin Romberg samt vinnarna: Göran Paulsson, Annette Wilhelmsson, Eva Paulsson, Anders Wilhelmsson, Stefan Ebervall, Rasmus Lundqvist, Ann Marie Evervall, Anders och Christina Löfgren, Johan Lundqvist, Jonas Andersson och Olle Lindén

Flommen-veckan inleddes med ett fantastiskt väder för golf. Flommen Memorial är avsedd som en tävling där vi ska minnas vår unika historia samt våra pionjärer. I år fokuserade vi oss på en av pionjärerna, Nils-Erik Andersson (1927-2012), Flommens ordförande under 28 år (1953-1980). Nils-Erik var en av de caddie-pojkar som, tillsammans med sina större bröder Philip och Thore, ”byggde” Flommens bana under 30- och 40-talet.

Nils-Erik gjorde 1946, tillsammans med sin bror Thore, golf-Sverige uppmärksamt på Flommens golfklubb genom att både lyckades ta sig till semifinal i SM-match. Flommen omnämndes i Dagens Nyheter som en ”jobbar-klubb” och som ”en orkan framåt för vår golfsport som kanske nu är på väg att bli vad den längre varit i USA och England – var mans sport.”

Nils-Eriks barn Kerstin Romberg och Nils-Arvid Andersson hade inför dagen donerat en av sin fars silverpokaler från 40-talet – namnet på vandringspriset är Nils-Erik Anderssons Bogeypokal. Kerstin och Nils-Arvid presenterade vandringspriset och berättade lite minnen från sin far. Dagen till ära gjorde Kerstin birdie på hål 7. På detta hål står den bänk som NEA-familjen tidigare donerat till klubben i Nils-Eriks namn, denna  och tankarna på sin far inspirerade Kerstin.

Första vinnarna av Nils-Erik Anderssons Bogeypokal blev Johan och Rasmus Lundqvist på 46 poäng. Unge Rasmus kommer att ha en chans att vinna detta pris fler gånger. Grattis.

Resultat A-klassen:
46 p  Johan och Rasmus Lundqvist
44 p  Ann Marie och Stefan Ebervall
42 p  Jonas Andersson och Olle Lindén
Resultat B-klassen:
45 p  Annette och Anders Wilhelmsson
44 p  Eva och Göran Paulsson
42 p  Christina och Anders Löfgren 

För att sprida Flommens historia fanns 9 frågor utplacerade på banan. Vinnarna av quizzen (8 rätt) blev:
Anders och Per Romberg!
Lars-Erik Lindgren och Sture Carlbom
Mats Lidgard och Mats Pettersson

EGA Exakt Tävlingshandicap - ETH

SGF rekommenderar, sedan 2013, att alla får delta i klubbtävlingar men att endast de med EGA Exakt Tävlingshandicap tas med i resultatlistan d v s en spelare måste ha EGA Exakt Tävlingshandicap (ETH) för att få ta del av prisborden i Flommens klubbtävlingar fr o m år 2014. I par- och lagtävlingar krävs att alla i laget har ETH. 

EGA Exakt Tävlingshandicap = den spelare som har fyra eller fler registrerade handicapronder under 2013 erhåller ETH. En spelare kan när som helt under året erhålla ETH genom att registrera tre nya handicapronder.

Du kan logga in på Min Golfgolf.se och kontrollera om du har det. Du kan givetvis kontakta kansliet så hjälper de dig innan du deltar i nästa klubbtävling.

Flommens TK följer dessa rekommendationer med ett vissa avsteg. 2015 gäller det tävlingarna Två generationer, Äkta makar, Cancerslaget och Gunnar Stalins Minne.

Krögarens Flommen Mix omaka par - 2014-06-27

Tävlingen där man inte får spela med sin respektive utan Tävlingskommittén uppmanar till partnerbyte. Priserna i tävlingen var skänkta av Flommens Golfrestaurang. 
Endast 18 par kom till start i denna 2-manna scramble och efter 18 spelade hål (för de flesta i bra golfväder) stod paret Ulla Lundkvist och Tommy Pettersson som vinnare på 63.2 netto. 
Övriga pristagare blev,
2:a, Petra Tullgren och Fredrik Groth
3:a, Anneli Axgart och Mats Lars'en
4:a, Eva Paulsson och Anders Wilhelmsson 
 
Se hela resultatlistan >>>
 GRATTIS 

Två generationer - 2015-06-21

De glada vinnarna med många hårda paket. Stor tack till sponsorn TT-line.

De glada vinnarna med många hårda paket. Stor tack till sponsorn TT-line.

Två generationer har en 53-årig historia och tillsammans med Äkta makar och Gunnar Stalins Minne är den en av de stora familjefavoriterna på Flommen.
 
Ett startfält på 128 personer startade tävlingen i moln och kall höstlik nordöstan vind - men kom in i med en solig somrig sydvästanvind. Dagen slutade bra för alla - men bäst för följande par, vilka vann sina respektive klasser:

A   Anders och Martin Håkansson - 40 p
B   Karin Magnusson och Wilhelm Ljungberg - 45 p
C   Jessica och Sebastian Melin - 41 p
 
Grattis

Thalia cup - 2015-06-13

Vinnarna: Jonas Fack, Tommy Eriksson, Björn Andersson och Claes Armå

Vinnarna: Jonas Fack, Tommy Eriksson, Björn Andersson och Claes Armå

Flommens stora hickorytävling spelades idag, om den vackra pokalen Thalia Cup, i samarbete med Golflinks.se.
Det blev ett test av den hickorybana (både herr och dam) som skall spelas under det 18:e Svenska Hickorymästerskapet som arrangeras tillsammans av Svenska Golfhistoriska Sällskapet och 80-årsfirande Flommen GK, den 1-2 augusti. En hickorybana som fick beröm om att vara en perfekt för hickoryspel.

Pokalen (nettopris) vanns av Flommens egen Tommy Eriksson på 71 slag. På andra plats med samma resultat kom Björn Andersson, dock vann Tommy med särskiljning via de sista 6 hålen. Sammaledes blev det med bruttopriset, det vanns också av Tommy Eriksson på 76 slag mot Björn Andersson av samma anledning. Grattis till fint spel - både Tommy och Björn.

De 8 bäst placerade (av totalt 18) var:

71 slag  Tommy Eriksson Flommens GK
71 slag Björn Andersson Hulta GK
72 slag Claes Armå Borås GK
73 slag Jonas Fack Helsingborgs GK
74 slag Tomas Tedvik Sönnertorps GK
75 slag Julia Roth Helsingborgs GK
76 slag Jerry Hultquist Falkenbergs GK
76 slag Johan Lindeberg Ljunghusens GK
Svante Hansson från Borås GK hade med sig den duktiga caddien Oskar. Tävlingens enda dam Julia Roth tillsammans med startern Magnus Bertilsson

Svante Hansson från Borås GK hade med sig den duktiga caddien Oskar. Tävlingens enda dam Julia Roth tillsammans med startern Magnus Bertilsson

Alla hickoryspelare är hjärtligt välkomna att delta i Flommens onsdagsspel, samling kl 18 varje onsdag fram t o m augusti.

Hickorybanan är uppsatt, med egna teekulor, under hela sommaren och scorekort kan erhållas i kansliet. Är du intresserad av att provspela 2015-års hickorymästerskapsbana är du välkommen när du vill.

Läs mer om det 18:e Svenska Hickorymästerskapet >>>
Läs mer om pokalen Thalia cup >>>
Läs mer om Hickory@Flommen >>>

Silverbollen med Utvägen - 2015-05-30

Säkerhetsföretagat Utvägen och Thomas Kilhström sponsrade tävlingen kring vårt vandringspris - Silverbollen, skänkt av Bygg Philips 1970.

Sommarvädret gäckar oss fortfarande - det blev en vindig tävling idag. Men hur tufft vädret än är så finns det alltid de som står som vinnare efteråt, styrkta av motgången kan man tänka....

A-klassen vanns av Bosse Persson på 36 p och B-klassen av Britt Larsson på 29 p. Grattis.

Näset Cup på FGK - 2015-05-23

2015 års Näset cup vanns av Falsterbo GK, Elitpriset vanns av Ljunghusens GK. Vi gratulerar våra grannar och välkomnar dem till Flommens 2016.

Näset Cup är en klubbmatch mellan de tre näsetklubbarna i äkta Ryder Cup-anda, i år spelas den på FGK. Varje klubb representeras av ett lag bestående av 14 st handicapspelare - två flickor, två pojkar, två herrar, två damer, två oldboys, två oldgirls, två styrelsemedlemmar - samt 6 st scratchspelare - två elitdamer och fyra elitherrar. 

Flommens lag 2015 ser ut på följande sätt:
Lagkapten
Henrik Lindal
Elitlaget
Peter Altengård – Peter Herslow
Simon Malmberg – Jacob Falk-Henriksson
Astrid Pärsson – Christina Elmér
Amatörer
Ebba Björnberg – Maja Strandberg
William Stenberg – Nils Cato
Eva Blomqvist – Grethe Bertilsson
Håkan Lindberg – Peter Sundberg
Jörgen Hylén – Lasse Eriksson
Kerstin Grundén - Petra Nordblad
Thomas Grundén – Kalle Löw

För tidigare års resultat följ denna länk >>>

Hedbergs Invitational - 2015-05-17

Hedbergs Bils vinnare 2015

Hedbergs Bils vinnare 2015

Vilka otroliga resultatprestationer denna stormiga dag. Vinden tycktes överröstade de egna tankarna. Grattis till alla deltagarna.

Vinnar är alla som mål "i mål", ni är verkligen kämpar. Att vinna under sådana här förhållanden kommer att få årets återstående tävlingar att tyckas som "a walk in the park" - så välkommen tillbaka ......

A-klassen:
64,7  Annelie och Mats Larsén
65.7  Christina Elmér och Bosse Elmér
66,0  Johan Andersson (LjGK) och Johan Lundquist
67,5  Caroline Jansson (LjGK) och Stefan Jansson
69,0  Monica Gimre-Kjellker (LjGK) och Harald Gimre 
69,5  Elisabeth Eliasson och Anders Råberg 

B-klassen:
65,5  Rolf Boberg och Inge Göransson
66,2  Dan Andersson (Trelleborg GK) och Alexander Andersson
67,2  Kristina Streijffert och Lars Tegner
71,7  Kerstin Romberg och Christoffer Ewerth
71,7  Mattias Roth (Malmö City GK) och Rasmus Ljungdahl (Nybro GK)
72,0  Kerstin och Thomas Grundén

Flommen tackar vår trogne sponsor Hedbergs Bil AB för allt de gör för klubben.

Startern Bo Jertel och Hedbergs Helene kämpade på under förmiddagen. Hedbergs bjöd de startande på extra energi i form av godis.

Startern Bo Jertel och Hedbergs Helene kämpade på under förmiddagen. Hedbergs bjöd de startande på extra energi i form av godis.

Vinterfinalen - 2015-04-12

Ingalill Gyse, Eva Blomqvist, Ann-Charlotte Malmros, Eva Ståhlberg, Ritva Faxler, Åsa Hjort Nilsson

Ingalill Gyse, Eva Blomqvist, Ann-Charlotte Malmros, Eva Ståhlberg, Ritva Faxler, Åsa Hjort Nilsson

Då var tävlingssäsongen igång - söndagen den 12 april spelades tävlingen Vinterfinalen vilken vänder sig till vintergolfgäng, spelformen var fyrboll slaggolf.

Det rådde en mycket tuff vind under spelet, men vår bana var härlig och vi ser alla fram emot att få spela på fin grön turff igen och slippa vintermattorna.

Vinnande vintergolfgäng blev Humlornas lag med Eva Ståhlberg/Ann-Charlotte Malmros (67 slag) och Eva Blomqvist/Ingalill Gyse (72 slag).

Humlorna 139 slag
2 Pussycats 143 slag
3 Soppgolfarna 145 slag

Se tidigare års inteckningar i vandringspriset >>>

Prisbord för de tre bästa individuella fyrbollslagen fanns givetvis:

1 Humlorna 1 AC Malmros/E Ståhlberg 67 slag
2 Pussycats 3 F Groth/J B Cederholm 70 slag
3 Pussycats 2 L Eriksson/M Eneskär 70 slag

VÅRA PARTNERS