TÄVLINGAR

OBS ! Tävlingskommittén har beslutat att det krävs ETH (Exakt Tävlingshandicap) för att ta emot pris i klubbtävlingar.

Boxingday Competion - 2016-12-31

Vi var tretton personer som gav sig ut i lite blåsigt väder, blåsten tog i och tävlingen avslutades med en rejäl hagelskur. Efter strapatserna blev det en pepparkaksstund där dagens duktiga spelar hyllades ... och, vet ni vad ... alla gick med ett ett pris ... det är ju ändå jul.

Duktigast av alla var Annette Wilhelmsson som försvarade sin inteckning i Glöggkannan från 2013.

25 p   Annette Wilhelmsson
22 p   Anders Wilhelmsson
21 p   Rickard Ekesbo
20 p   Georg Kittel            
          Richard Dahl
19 p   Mats Ingvarsson
18 p   Stig Brand            
           Petra Lundkvist
17 p   Ann-Charlotte Malmros           
           Peder Biström
16 p    Josefin Ekesbo
14 p   Jonas Holmgren
12 p   Mats Bjerre  

/Tävlingskommittén önskar er alla ett GOTT NYTT tävlings-ÅR

Vinnare av 2016 års matchtävlingar

Flommen Match Play Trophy vanns av Henrik Jacobsson

Flommen Foursome Match vanns av Lars Åstrand och Rickard Nilsson

KM Match vanns av Jakob Streijffert

Årets golfare

Årets golfare Lars Åstrand

Årets golfare Lars Åstrand

Årets golfare blir den golfare som lyckas samla flest poäng under tävlingssäsongen. Syftet med "tävlingen" är att stimulera flitigt och framgångsrikt tävlingsdeltagande inom klubben. Utmärkelsen utdelades första gången 1995. Priset är en privat parkeringsplats att använda under ett år.

Årets tävling blev mycket tight och avgjordes under Gåsatävlingen. Det blev Lars Åstrand som har varit 2016 års flitigaste och framgångsrikaste tävlare. Ett stort grattis till Lars.

Läs hela slutställningen....

Gåsagolf - 2016-10-22

Jan Bertil Cederholm och Petra Lundkvist Nilsson

Jan Bertil Cederholm och Petra Lundkvist Nilsson

Tja, det är ju oktober - och vädret var därefter ... blåst och småregn. Men det finns golfare som inte "bangar" för sånt väder. Det var några som gav sig ut i höstrusket men tre av dessa kom in med vinnande resultat, det var:

Marcus Månsson 35 p
Jan Bertil Cederholm 34 p
Petra Lundkvist Nilsson 34 p

Grattis

Årets golfare - hur är ställningen inför årets sista tävling...?

Inför Gåsagolfen är poängställningen i Årets golfare följande:

36 p    Anders Månsson
32 p    Lars Lindebratt
32 p    Lars Åstrand
31,5 p Rasmus Lundquist
30,3 p Jacob Falk-Henriksson
29 p    Rickard Nilsson
28 p    Jan Hallbeck
27,5 p Jacob Streijffert
26,5 p Jan Bertil Cederholm
23,5 p Håkan Lindberg
21 p    Torbjörn Hagbrand
20 p    Marie Hallbeck

Spännande eller hur...?
Det åtråvärda priset är, förutom äran, en egen p-plats under hela nästa år.

Se hela poängställningen i bilagan...

Hikcory KM - 2016-08-20

KM Hickory 2016. Första slaget i FlGKs historia slås av Olle Lindén som dessutom blev KM-hickory-mästare.

KM Hickory 2016. Första slaget i FlGKs historia slås av Olle Lindén som dessutom blev KM-hickory-mästare.

En lite smått historisk dag blev det den 20 augusti på Flommens GK. Då spelades KM-kategorin - Hickory - för första gången på vår härliga linksbana.

Hickoryintresset har verkligen spridit sig på klubben under de senaste åren. Startåret för det som idag kallas Hickory@Flommen får anses vara år 2010, vid vårt 75 års jubileum. Då spelades en 9-håls-tävling på en tillfällig bana enligt 1947 års bansträckning. I denna tävling ingick en hickoryklass.
Från detta år har sedan hickoryspelet på Flommen utökats med en årlig nationell hickorytävling Thalia Cup samt 2015 stod vi som värdar för Svenska Hickorymästerskapet. Flommen deltar även i ett seriespel för hickoryklubbor. Men ryggraden för Flommens hickoryspel är ändå sommarmånadernas spontangolf på onsdagskvällar där alla är välkomna, första start är kl 18 med spel över 9-11 hål. Därför kändes det nu verkligen som om det var dags att ta steget till en KM-kategori.

Vinden var lugn även om det hängde lite hotande regn i horisonten. En fin stämning rådde i de fyra hickory-bollarna och humöret var på topp (för det mesta). För den oinvigde kan berättas att hickorygolf spelas med träskaftade klubbor från 1935 och tidigare (nytillverkade replikor är också tillåtna ibland).

I Flommens första KM Hickory deltog 12 spelare; 11 herrar som spelade från tee 56 och 1 dam från tee 50. Premiärslaget slogs av Olle Lindén – senare det skulle visa sig att det är just Olle som blev KM-hickory-mästare på 83 slag. I damklassen spelade den duktiga svenska hickory guld- och silvermedaljören (år 2015 respektive 2016) Christina Elmér, som hade 82 slag. Bästa nettoresultat blev 73 och det var Henrik Lindal som gjorde den prestationen.

Här finner du resultatlistan.  Grattis till alla duktiga spelare.

Ett KM skall ju ha ett vandringspris, vilket ju inte lätt att hitta till en tävling med lite patinastänk som hickorygolfen ändå har. Det visade sig att klubben i sin ägo har en liten fin pokal som har en lång historia som inte helt är känd för oss. Det är en tennpokal med den graverade texten - F.G.S  Foursome  1a pris 1939. Den är märkt av tidens tand lite bucklig och sned, men ack så fin.
1939, då hade Flommen funnits i fyra år och vi hade fortfarande vårt gamla namn: Falsterbo Golfsällskap (därav F.G.S). Pokalen lär ha hittats i en antikvitetsaffär (enl sägen) av en medlem på FGK som genast visste vad denna pokal hörde hemma samt dess sentimentala värde. Den generöse upphittaren köpte pokalen och skänkte den sedan till FlGK (årtal okänt). Denna fina lilla sak har väntat länge på ett värdigt syfte och har NU äntligen, efter 77 år, funnit sin ståtliga plats som vandringspris i KM Hickory (gemensamt pris för herr- och damklassen).

Georg Kittel gjorde en birdie genom en fin chip på hål 14. "Jag spelar bäst med publik" berättade Georg för den trehövdade applåderande publiken.

Golfeen Kaya Palazzo Cup - 2016-08-16

Lag Juhl/Persson (2:or), Gimre-Kjellker/Gimre (vinnare) , Ekesbo (3:or) samt Davidson (4:or)

Lag Juhl/Persson (2:or), Gimre-Kjellker/Gimre (vinnare) , Ekesbo (3:or) samt Davidson (4:or)

En blåsig men ändå härlig golfdag blev det för de tävlande – de flesta i alla fall, de sista bollarna blev utsatta för regnskurar som så ofta denna sommar.

Bäst dag blev det dock för Monica Gimre-Kjellker och Harald Gimre som vann med fina 45 poäng. Med detta resultat vann de det fina sponsorpriset från Golfeen vilket är en resa med sju nätters all inclusive till Kaya Palazzo Hotel i Belek och deltagande i finalspel.

Men det var fler som spelade bra golf denna dag - såsom Joakim Persson och Mikael Juhl från Söderåsens GK med 44 p, Rickard och Hjalmar Ekesbo 43 p samt Svenjohan och Elisabeth Davidson från Halmstads GK också 43 p.

Stort grattis till alla pristagarna.

Äkta makar by Landgren - 2016-08-06

Vinnare A-klassen Marie och Jan Hallbeck 41 p

Vinnare B-klassen Annette och Anders Wilhelmsson 38 p

KM Foursome - 2016-07-31

Eric Silferschiöld, Erik Olin, Robert Gärtner, Adam Eriksson och Rasmus Bergman

Eric Silferschiöld, Erik Olin, Robert Gärtner, Adam Eriksson och Rasmus Bergman

Dagen började i fantastiskt golfväder utan någon vind. Men - när det var dags att starta rond 2 så hade vädergudarna bestämt sig för att utsätta våra tävlande för lite tuffare förhållanden, så genom större delen av eftermiddagsronden regnade det.

Efter rond 1 ledde, de erfarna, Robert Gärtner och Johan Bjelvebo med 3 slag framför, Flommens framtida hopp, Erik Olin och Eric Silfverschiöld. Dessa båda par gick ut rond 2 i ledarbollen tillsammans där Erik/Eric kämpade väl och tog in 1 slag på Gärtner/Bjelvebo under det tuffare vädret.

Som dagens vinnare stod Gärtner/Bjelvebo med 153 slag (72+81) över Olin/Silfverschiölds 155 slag (75+80). Med denna fina vinst fick Robert Gärtner sin 2:a inteckning i vandringspriset.
Erik/Eric - med tanke på er ringa ålder kommer säkerligen era namn att skrivas på detta vandringspris någon gång i framtiden.

På tredje plats kom Adam Eriksson och Rasmus Bergman med 161 slag (82+79). Dessa herrar hade bästa rondresultatet under eftermiddagens regn – d v s gedigna Flommenspelare som spelar bäst under lite tuffare förhållanden.

Gärtner/Bjelvebo hade även bästa nettoresultat med en score på 131 slag. På andra plats, netto, kom Katarina Saldeen-Niléhn och Alexander Niléhn med 134 slag.

Klubbmästare 2016

I strålande väder och på en bana i perfekt form har KM och Kategori KM avgjorts på Flommens GK med spel både lördag och söndag.

Vinnarna belönas med guldplakett och tonvis med ära, segrarn i Damklassen och Herrklassen får dessutom en inteckning i ett vandringspris.

Dam/Flickor, Klara-Stina Drotz (78-84)
Herrar, Fredrik Nilèhn (69-70-67)
H35, Jonas Myllenberg
H55, Jan Andersson
H45, Carl-Gustav Drotz
H65, Sture Carlbom
H75, Ralph Gyse
Pojkar, Jakob Streijffert
Knattar Pojkar, Rasmus Lundqvist
 
 
 
 

KM 2016

KM 2016 då är vi äntligen igång i ett fantastiskt sommarväder!

Regerande mästare Jacob Streijffert puttar för birdie på 1 green och hur gick det då ... rätt i koppen! Vilken start!

Kalle Drotz  7 faldig KM mästare still going strong!

KM-helgen 2016-07-23--24

Inför KM-helgen .... se nedanstående tävlingsannons...

 

Gunnar Stalins Minne - 2016-07-16

Gunnars Stalins Minne 2016

Gunnars Stalins Minne 2016

Dags att spela Flommenveckans grand finale – Gunnar Stalins Minne - för 27:e året.

Prisceremonin inleddes av Bob Stalin som berättade om hur tävlingen instiftades 1989 till minne av hans pappa Gunnar Stalin, Flommens Golfklubbs mångårige och till stor del ideellt arbetande intendent som av många upplevdes som en inkarnation av Flommenandan – ”Mr Flommen”. Startavgiften, i denna tävling, går oavkortat till Gunnar Stalins Minnesfond, vilken delar ut stipendier till medlemmar som arbetat förtjänstfullt för klubben i Gunnars anda eller som uppvisat exceptionella golfframgångar.

Georg Kittel förrättade därefter prisutdelningen. Dagens förtjänstfulla vinnare blev Katarina och Anders Hansson med 45 poäng. På andra och tredje plats kom Isabella och Mats Rotzius (44 p) samt Maria Jerndal och Fredrik Thiis (41 p). Totalt delades 33 lagpriser ut under värmande applåder till alla duktiga pristagare vilka paraderade förbi prisbordet och hämtade hem välförtjänt belöning efter dagens mödor. Priser delades ut till spelare med resultat ner till 34 poäng.

Detta årets Flommen-vecka har varit tuff vädermässigt - blåsig och regnig - men ändå med 720 st tävlingsanmälningar till TKs tävlingar. Vi får hoppas på bättre väder nästa år.

Hesters Driver - 2016-07-15

Pristagare Hesters Driver 2016. Ralph Gyse, Håkan Lindberg, vinnaren Stefan Schyter samt Anders Månsson

Pristagare Hesters Driver 2016. Ralph Gyse, Håkan Lindberg, vinnaren Stefan Schyter samt Anders Månsson

I hård vind lyckades Stefan Schlyter vinna klubbens kanske finaste vandringspris "Hesters Driver". Ett vandringspris som instiftades 1948 av den legendariska golftränaren William Hester som var verksam på Näset i nästan 50 år. En vinst som ger ”evig" ära och berömmelse eftersom Stefan får sitt namn ingraverat på detta unika vandringspris. 

Läs om tidigare års vinnare >>>

Erik Olssons Fastighetscup - 2016-07-14

Erik Olsson fastighetscup 2016

Erik Olsson fastighetscup 2016

Dagens vinnare = ALLA. Ja, så blev det – alla som deltog i Erik Olssons Fastighetscup gick hem mycket rikare, både världsligt och själslig.
Den generöse och glada sponsorn bestående av Anders Thulin och Annika Moritz samt praktikant Katarina bjöd alla spelare på bollar, peggar, vattenflaskor, kepsar, goda fika i kiosken, goda mäklarråd samt ett prisbord bestående av presentkort i Restaurang Flommen… detta var den världsliga vinsten.
Den själsliga vinsten fick vi av att få vandra på vår härliga golfbana - vårt eget paradis på jorden - tillsammans med trevliga bollkompisar i ett prefekt golfväder. Stort grattis till oss alla.

Dock fanns det några som var lite världsligare vinnare än andra, exempelvis:
Katarina Sandberg-Eyermann och Anders Sandberg 47 p
Olle Lindgren och Lennart Bengtsson 46 p
Thomas och Kerstin Grundén 46 p
Katarina Saldeen-Niléhn och Anders Niléhn 43 p
Per Nord och Lars Jönsson 43 p
Anders och Marcus Månsson 42 p

Cancerslaget - 20160712

Sol, vind och vatten är det bästa som jag vet … undra om det var Flommen som Ted Gärdestad tänkte på när han skrev den låten?

För i dagens tävling deltog 172 tävlande, vilket bara är 4 färre än rekordåret 2015. Denna stora uppslutning gav lite över 34.000 kr till Cancerfonden, ett stort tack till alla som bidrog till detta.

Som vanligt krävdes det en ”birdie-fest” och ett resultat under 60 slag netto för att ta del av prisbordet, följande vinnande lag vandrade hem med priser, ett stort GRATTIS till alla Er!

55,9 slag  lag Risberg

57,6 slag  lag Wilhelmsson

57,9 slag  lag Bergman

58,2 slag  lag Lundkvist Nilsson

59,6 slag  lag Blomgren

59,6 slag  lag Ovin

59,6 slag  lag Hindemith

Rit-Olas vandringspris hosted by Bushnell - 20160711

Rit-Olas vandringspris hosted by Bushnell

En klassisk 36 håls slagtävling med handicap. Vandringspriset, ett vackert stop, skänktes 1947 av den kände sportjournalisten och tecknaren Jan-Erik Garland (1905-88) som i Flommens GK:s medlemsmatrikel från 1963 fanns upptagen som “artist”. Han var framförallt känd under signaturen Rit-Ola och var i många år verksam på Dagens Nyheter och Idrottsbladet. Garland var han en flitig sommargäst i Falsterbo och tyckte om att spela golf på Flommen. Ett par inramade teckningar av Rit-Ola hänger i vårt klubbrum.

Rit-Olas vandringspris var ursprungligen en del av Invigningspokalen och tillföll då spelaren med lägsta nettoscoren. Men nu spelas Rit-Ola sedan länge som en helt egen tävling. Vandringspriset blev “k-märkt” genom ett styrelsebeslut 1999 och är därmed ständigt vandrande.

 

I  A-klassen ställde 24 vältränade golfare upp och bäst gick det för Lars Lindebratt på 143 slag, men dagens bästa netto resultat hade en långväga gäst från Haninge GK, Per Willén med 65 slag netto på andra varvet detta gav en 1:a och en 4:e plats för dessa båda.

2:a och 3:a undrar ni, jo det blev Rasmus Lundqvist och Eric Silfverschiöld på 144 respektive 147 slag.

Grattis till er alla!

(Vår vinnare Lars känner ni säkert igen, Per är de två andra i denna bild, Willén med keps och han utan vår eminenta tävlingsledare Mr Risberg)

Vinnare i B-klassen blev Axel Lif med 77 slag netto ”tätt” följd av Magnus Lagerwall på samma resultat men ett lägre HCP avgjorde till Axels fördel.

Grattis på er!

Två generationer med ICA Supermarket Skanör - 2016-07-09

Ett startfält på 124 personer spelade i en rejäl västanvind som började i regn men slutade i sol. Tävlingen sponsrades av ICA Supermarket Skanör och Jonas Rosberg delade ut välförtjänta priser till de fem bästa lagen i varje klass.

Två generationer har en 54-årig historia och tillsammans med Äkta makar och Gunnar Stalins Minne är den en av de stora familjefavoriterna på Flommen. En underbar greensome spelad över åldersgränserna där äldre och yngre förmågor stöttar upp varandra.

Dagen slutade bra för alla - men bäst för följande par som vann sina respektive klasser:

A   Joakim Henriksson och Jacob Falk-Henriksson – 41 p
B   Gustav och Emil Ryd – 44 p

Krögarens Flommen Mixed – Omaka Par - 20160702

Vinnarna i A och B- klassen

Vinnarna i A och B- klassen

En härlig dag för golfspel om man gillar vind, regn och lite kylslaget. 23 tappra lag antog vädrets utmaning i tävlingen sponsrad av vårt trevliga krögarpar och dess sponsorer;

Åke P Fågel & Vilt

Martin & Servera

Gejo

Vinnarna i A-Klassen

Vinnarna i A-Klassen

Bäst gick det för detta par vinnarna i A-klassen med dagens bästa score 46 poäng, Grattis till er! De fick även en inteckning i ett mycket "tungt" vandringspris.

 

Vinnare i A-klassen
Annika Wallenborg Schoop / Christian Lif 46 poäng

Vinnare i B-klassen
Annelie Larsén / Jan Hallbeck 40 poäng

Thalia cup - 2016-06-11

Jonas Fack, Olle Lindén, Anders Werneman, Johan Lindeberg, Henrik Lindal (1:a), Robert Gärtner (3:a), Christoffer Ekelund (2:a), Niclas Elmér  (foto:Teija Gärtner)

Jonas Fack, Olle Lindén, Anders Werneman, Johan Lindeberg, Henrik Lindal (1:a), Robert Gärtner (3:a), Christoffer Ekelund (2:a), Niclas Elmér (foto:Teija Gärtner)

En 18 håls hickorytävling (singelspel) med spel om vandringspriset Thalia cup, en vacker silverpokal från 1945, uppsatt som vandringspris av skådespelaren Sture Lagerwall. Tävlingen ingår i Golflinks Tour.

15 spelare ställde upp och och nettovinnare blev Henrik Lindal på 71 slag. Bästa bruttoresultat hade Robert Gärtner med 82 slag.

Bilder från Thalia Cup, länk hämtad från Flommens facebooksida. Klicka på länken.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1167211906632905.1073741859.185262611494511&type=1&l=68e8ed8c8b

Flommens Memorial - 2016-06-11

A-klassen: Lag Lindau/Nilsson, Marie och Jan Hallbeck, Lag Wendel/Larsén, Lena och Tommy Pettsson  (foto: Teija Gärtner)

A-klassen: Lag Lindau/Nilsson, Marie och Jan Hallbeck, Lag Wendel/Larsén, Lena och Tommy Pettsson (foto: Teija Gärtner)

FLOMMEN MEMORIAL - 18 hålsbanan firar 50 år
Fyrboll, poängbogey, en dag att minnas Flommens historia och pionjärer. I år sätter vi fokus på den 50 år jubilerande 18-hålsbanan vilken invigdes 1966. Banarkitekter var/är Flommens egna Stig Bergendorff och Stig Kristersson. Sedan blir det andra året vi tävlar om vandringspriset NEAs Bogeypokal vilket är skänkt till minne av Nils-Erik Andersson, ordförande i FlGK i 28 år.

En härlig dag för golfspel, vilket 74 personer tyckte idag. Men härligast dag blev det för:
  Marie och Jan Hallbeck med 48 poäng i A-klassen och
  Ahnja o Peter Jeppsson med 44 poäng i B-klassen.
Gratulerar till bra spel.

 Bilder från Flommen Memorial, länk hämtad från Flommens facebooksida. Klicka på länken.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1166675896686506.1073741858.185262611494511&type=1&l=eca1d0ee96

 

 

B-klassen: Kerstin och Thomas Grundén, Peter och Ahnja Jeppsson  (foto: Teija Gärtner)

B-klassen: Kerstin och Thomas Grundén, Peter och Ahnja Jeppsson (foto: Teija Gärtner)

Näset cup - 2016-06-05

FlGK lag 2016

FlGK lag 2016

Vår traditionstyngda klubbmatch mot Näsetgrannarna Falsterbo & Ljunghusen har spelats i helgen, och vi tävlade dels om totalen i NÄSET CUP, dels om ELITPOKALEN.

Efter förmiddagens singlar var det hemmaklubben i delad ledning med Ljunghusen, och LjGK ledde Elitklassen knappt...

När eftermiddagens foursomematcher summerats stod Ljunghusens GK som värdiga segrare i båda klasserna.

Silverbollen med Utvägen AB - 2016-06-04

Segrare av vandringspriset: Rasmus Lundqvist 39 p i A-klassen
Bäste man i B-klassen var Jan Ohlin med 34 p

Hedbergs Bil Invitational - 2016-05-21

Pristagare Hedbergs Bil  (foto: Teija Gärtner)

Pristagare Hedbergs Bil (foto: Teija Gärtner)

Hedbergs golftävling genomfördes i år som scramble. Tävlingen spelades i bra väder och på en bana i god kondition.

De som spelade bäst och höll nerverna under kontroll var Lars Åstrand och Rickard Nilsson, de genomförde en väldigt bra runda med en eagle och sex birdies.

Pristagare:
1 Lars Åstrand/Rickard Nilsson
2 Rickard Asp/Anders Gustavsson
3 Fredrik Albrektsson/Patrik Vemmerstad
4 Anders Månsson/Marcus Månsson

Bilder från tävlingen finns på Flommens facebooksida. Vänligen klicka på länken för att komma till "Album Hedbergs Bil Invitational, 2016-05-21".

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1153138308040265.1073741856.185262611494511&type=1&l=d884f0c7b1

Tävlingskommittén inför krav på EGA Exakt Tävlingshandicap (ETH) i klubbtävlingar 2016

Nytt för 2016 är att Tävlingskommittén inför krav på EGA Exakt Tävlingshandicap (ETH) i klubbtävlingar som spelas med handicap. Tävlande måste ha ett ETH för att komma med i resultatlistor ur GIT och därmed ha möjlighet att ta del av prisbordet. I par- och lagtävlingar krävs att alla i laget har ETH. Alla tävlande, oavsett ETH eller ej, är givetvis välkomna att delta i hcp-klubbtävlingar, dock kommer man inte med i resultatlistan.

För att erhålla ETH vid årsskiftet 2015/2016 krävs att en spelare under föregående år (2015) har minst 4 registrerade handicap-ronder. Om man inte lyckats med detta - kan spelaren snabbt erhålla ETH genom att registrera 4 ronder under innevarande år (2016).

Det går bra med både sällskapsrond eller tävlingsrond - även om det enbart är en 9-håls ronder. Detta gäller spelare i hcp-grupp 2-6 (hcp 4,5 - 54).

Eftersom även en 9-håls-rond räknas handicapgrundande rond kan det gå snabb att erhålla ett ETH. 
Varför inte förena nytta med nöje och delta i Medlemskommitténs spontangolf
(afterwork-golf) på fredagkvällar? Samling senast kl 16.45 med start kl 17.00.

Du kan logga in på golf.se/Min golf för att se om du har EGA Exakt handicap eller inte…

Vinterfinalen - 2016-04-02

Vinterfinalen vanns av Lösa Bollar 1 o 2 på 141 netto. Tvåa kom Soppgolfen på 144 netto. B-finalen vanns av Pussycats 3 på 68 netto. 32 lag till start.

VÅRA PARTNERS