Blåsigt värre på Nationella Damdagar...

Det kan inte vara sant… De nationella damdagarna kom allt närmare, men regn- och stormvarningarna låg alldeles stilla – parkerade liksom – över onsdag och torsdag. Sjutton också!

Onsdagens singeltävling kom med det utlovade skräpvädret. Trots detta avbokade sig bara tre av 68 damer. Resten anmälde sig i full regnmundering och vinterluva till Ritva, som tålmodigt agerade starter i stormen i flera timmar. Christine åkte runt på banan i golfbilen och såg till att allt flöt (!) på bra.

Prognosen för torsdagen visade sig stämma – samma storm som dagen innan men bara enstaka regndroppar. Det var dags för foursome-tävling, och då vi endast slog vartannat slag startade sex damer i varje boll. Det blev en slitsam dag för alla inblandade. Som vi stred!!! Tror att de flesta av oss hade overkligt svårt att ta oss från tee till green, framför allt på de avslutande par femmorna. Man slog och slog, men kom ju ingenstans.

Det blev hur som helst två trevliga och intressanta dagar. Och, trots att en dam från mellersta Skåne skällde ut oss för att det var ”alldeles för blåsigt på Flommen, till skillnad från Ljunghusen där det nästan inte blåser alls…” kommer vi att göra om allt nästa år. Kanske får vi då tillfälle att visa upp vår fina bana på ett bättre sätt.

Damkommittén

RESULTAT:

Onsdagens singelspel:

Grattis till Johanna Lüddeckens från Hinton Golf Club som vann A-klassens slagtävling. B-klassens vinnare i slaggolf blev Gunilla Bergström från Bokskogens Golfklubb.
Se resultatlista:https://www.flommensgk.se/git/competition/?guid=2302293&fwid=10670

Torsdagens Foursome:

Vi gratulerar Lena Pettersson och Ulla Lundqvist, Flommens Golfklubb som vann A-klassens Foursome slagtävling. B-klassens vinnare i Foursome slaggolf blev Carina Eneskär och Ritva Faxler, Flommens Golfklubb.
Se resultatlista: https://www.flommensgk.se/git/competition/?guid=2302300&fwid=10670

Stort grattis till samtliga pristagare.

Tack Christine för samtliga bilder från onsdagens singeltävling.