Kevin Dahlberg uttagen till Lag-EM för pojkar !

Tävling

Fotograf: Göran Söderqvist

Grattis Kevin, en välförtjänt debut !

Lag-EM pojkar

Pojklandslaget har tre spelare från förra årets bronsgäng och tre debutanter när de åker till Frankrike för att spela årets lag-EM. Coach är Carl Magnusson och assisterande coach är Markus Otternäs, tränare på golfgymnasiet i Åtvidaberg.

– Det givna resultatmålet är att åka hem med guld, kapaciteten finns att slå alla lag en bra dag. Banan är smal och hård och straffar oprecisa slag. Alla svenska spelare slår rakt och några slår dessutom väldigt långt, vilket är en fördel var man än spelar, säger Carl Magnusson, coach för pojklandslaget.

– Den stora behållningen av avancemang till medaljstrid i lag-EM är att de matcherna erbjuder sällsynt bra träning i att få slå viktiga golfslag, vilket på sikt är oerhört värdefullt för spelarnas fortsatta utveckling, säger Carl Magnusson.

Coach Carl Magnusson om spelarna:

Gustav Andersson, 18 år, Bokskogens Golfklubb, har gått från klarhet till klarhet under våren med många låga varv och har blivit bättre på allt. Behöver man en oneliner för att lätta upp stämningen kan man alltid lita på Gustav. Med i bronslaget från pojk-EM 2018.

Rasmus Hjelm, 18 år, Ljunghusens Golfklubb, är rutinerad landslagsspelare med både lag-EM och lag-VM i bagaget. Smart spelare som kommer bli en viktig kugge i laget. Med i bronslaget från pojk-EM 2018.

Adam Wallin, 17 år, Ulricehamns Golfklubb, är fotbollstokig med mycket golfkapacitet. Han har bra koll på sitt spel och är bra på tuffa banor. Med i bronslaget från pojk-EM 2018.

Kevin Dahlberg, 18 år, Flommens Golfklubb, har haft en bra vårsäsong med framskjutna placeringar både internationellt och på hemmaplan. Slår oerhört långt och har ett brett slagregister. Gör debut i lag-EM.

David Lundgren, 18 år, Vasatorps Golfklubb, är en stabil spelare som tagit stora kliv i sin utveckling sista halvåret. Han är envis på banan och knackar på dörren till riktigt låga scorer. Gör debut i lag-EM.

Algot Kleen, 17 år, Skaftö Golfklubb, vars spel passar på många ställen, slår högt och rakt och spelar okomplicerat. Algot bidrar också mycket till den goda stämningen i laget. Gör debut i lag-EM.

Fakta Lag-EM pojkar

Coach: Carl Magnusson