Pluntan 2021

Pluntan 2021 avgjord
Vanns av en "himmaspelare" även i år.

Den 32:a upplagan av "Pluntan" avhölls på Falsterbo Golfklubb med ordförande Lars Wahlström som värd. Tio spelsugna ordförande var på plats, varav åtta med tillägget "f.d", varav en nöjde sig med att endast närvara vid lunchen, nämligen vår "Altmeister", nestorn Lennart Molander, 91 år, som numera begränsar sitt spel till niohålsrundor.

Vi fick avnjuta en välsmakande lunch och iskall öl innan vi gav oss ut i tre-bollar i det härliga golfvädret på den härliga golfbanan. För flera av oss var det första gången vi såg och spelade det uppgraderade 12:e hålet. Vilket lyft!

Men för de flesta av oss blev det trots superbt väder och strålande bana ändå en tuff dag "on the links", ja för alla utom en. Vi fick en överlägsen vinnare i Göran Bernhoff som lade in en suverän spurt med 19 poäng de sista sju hålen!

1. Göran Bernhoff    33 p
2. Bengt Olsson       28 p
3. Bengt Modéer      26 p (sista 9)
4. Georg Kittel         26 p
5. Rolf Amlé             25 p (hcp)
6. Peter Jeppsson    25 p
7. Klas Hellkvist       23 p
8. Lars Wahlström   20 p (hcp)
9. Thomas Grundén 20 p

Göran fick ta emot vandringspriset av fjolårets vinnare Georg som lyckats reparera en spricka i botten med Karlssons klister sedan silvergravören förklarat det omöjligt att löda ihop såret som orsakats av en liten "fallolycka". Pluntan ska ju alltid vara välfylld, nåja, med äkta vara från Skottland. Nu får Göran njuta av innehållet i ett år med eller utan bismak av Karlsson.

Alla deltagare riktar ett varmt tack till Lars och Falsterbo GK för ett strålande värdskap och för ett nytt inslag som gärna få bli en tradition: efter ronden trakterades vi med dryck och utsökta små räk- och laxkanapéer. Tack!!

Nästa år står Mats Molander och Ljunghusens Golfklubb för arrangemanget. Enligt Mats förslag ska vi träffas andra onsdagen i juli, vilket i så fall innebär den 13 juli 2022. Det blir då tredje året i rad och en tradition är upprättad! Lätt att komma ihåg och skriva in i kalendern!

GK/ 2021-07-08

Årets vinnare tar emot Pluntan av fjolårets vinnare. Göran Bernhoff och Georg Kittel.

Årets deltagare, från vänster: Göran Bernhoff, Klas Hellkvist, Rolf Amlé, Thomas Grundén, Lars Wahlström, Georg Kittel, Peter Jeppsson, Bengt Olsson och Bengt Modéer.