Custom Fitting, individanpassade klubbor

Rätt utrustning hjälper alla golfspelare

Vi använder Trackman vid våra utprovningar

Vi använder Trackman vid våra utprovningar

Har du någonsin sett två likadana svingar, eller två golfspelare som är exakt lika?

Vi är alla olika byggda, har olika fysiska förutsättningar och olika ambitioner med vårt spel. Skräddarsydda klubbor och en personligt lämplig och passande set-sammansättning är en stor hjälp om man vill ge sig själv chansen att spela bättre och roligare golf. Ofta är det till och med en förutsättning för att kunna utvecklas.

Med dagens fantastiska möjligheter till utprovning av hela setet, från wedgar och järnset till hybridklubbor och driver, kan en duktig utbildad PGA pro på ett effektivt och tämligen exakt sätt skräddarsy ett helt eller delar av att golfset som garanterat underlättar spelet för kunden. Till vår hjälp, utöver våra mångårigt tränade ”yrkes-ögon”, använder vi en sving- och bollflyktsmätutrustning som kallas Trackman, en radar-maskin som är den bästa på marknaden när det gäller att få fram exakta data på hur klubban färdas genom slaget och hur bollflykten är.
Dessa uppgifter tillsammans med spelarens egna preferenser utgår vi ifrån för att hitta rätt modell, typ av skaft, längd, vinkel mot marken mm. på klubborna.              

För att hitta rätt klubbor till varje spelare så måste man vara medveten om att det så gott som alltid är en kombination av svingteknik och anpassning av klubban som gör att slagen och spelet blir bättre. Därför är det oerhört viktigt att klubbexperten också är golftekniskt och pedagogiskt mycket kunnig.

Skräddarsydda, individanpassade klubbor, sk. ”Custom Fitting”, är idag en självklarhet för de stora leverantörerna, och även för en välutbildad, erfaren och uppdaterad PGA pro. Hos oss får du hjälp att hitta rätt klubbor. Klubbor som kommer att ge dig mycket golfnöje under många år framåt.

Utprovningen av nya klubbor i kombination med en översyn av svingtekniken kostar som en vanlig lektion som du betalar vid utprovningstillfället. Hälften av den kostnaden dras sedan av priset på klubborna när de betalas vid leverans. Normal leveranstid är 7-12 dagar.

Priset på dina utprovade och sedan specialbyggda klubbor är detsamma som för ett vanligt ”standard-set”.

Välkommen att boka tid för utprovning. Bara lektionen med klubbtesterna kan vara en upplevelse i sig.

VÅRA PARTNERS